Retraite in Kasteel de Berckt 

                                                     Maandag 2 - Vrijdag 6 Maart, 2020 

 

 

We zijn blij je uit te nodigen voor deze transformationele meerdaagse Retraite met Milo. Kom ook naar deze unieke mogelijkheid te berusten en je innerlijk te verstevigen in de levendigheid van de 'Aanwezigheid energie in het huidige moment.'

 

Waar:

De retraite van maandag 2 maart tot en met vrijdag 6 maart vindt plaats in kasteel de Berckt, dat zich in een natuurlijke en rustige omgeving bevindt. Het kasteel werd voor het eerst gebouwd in de 13e eeuw en werd gebruikt als kasteel en vervolgens als klooster. Het heeft een idyllische binnnenplaats en ligt aan de Mosa rivier waar je prachtige wandelingen kunt maken.

 

Accommodatie:

Er zijn eenpersoons-, tweepersoons- en meerpersoonskamers. De gedeelde kamers hebben drie zullen worden toegewezen per geslacht, net als tweepersoonskamers, tenzij je een kamer met een vriend  of partner wilt delen, maak dan een notitie bij het boeken, met wie u wilt delen en we zullen ons best doen om ervoor te zorgen dat u samen bent.

 

We betreden innerlijk deze nieuwe energie, een vormloze dimensie in jeZelf wat dieper reikt dan de dwangmatige conceptuele ego-verkramping. In de open ruimte van het Nu ontmoeten we de ware realiteit, het veld van Bewustzijn.                                                           Bewustzijn is een onbeschrijfelijk gevoel wat het denken en het lichaam overstijgt. Het is de ontspannen vrijheid en gelukzaligheid van ons wezen. We hebben het hier over onze natuurlijke staat van Zijn, het ware Zelf. Allemaal benamingen van dat wat onderliggend is aan dat wat wij waarnemen door middel van de vijf zintuigen. Een krachtig liefdevol potentieel veld wat niet te verkrijgen is in de wereld, maar oh zo Aanwezig in iedere seconde in kloktijd in ons gehele leven.

Het is mijn intentie het begrip over jezelf in relatie tot het fenomenale Nu, de waarneming van gebeurtenissen in je leven en de specifieke wijze hoe je dat waarneemt te verdiepen naar een diepere dimensie. We raken bewust van het verstandelijke verhaal en belemmerende gedachtes en overtuigingen, gekoppeld aan een persoonlijke identiteit. Wat niet de absolute werkelijkheid is. ‘De identificatie ermee’, ook wel het ego genoemd, geeft je met grote regelmaat een verwarrend, onrustig, emotioneel, ingewikkelde, vervormde realiteit waarin je moet strijden en met onnodige inspanning kwesties moet oplossen.                   
Inmiddels reageert de denkgeest op een volautomatische en onbewuste wijze. Opgebouwde informatie in het verleden die rondzwemt in het onderbewuste, zorgt voor dwangmatige reflexen op situaties en waarnemingen in je leven. Je ervaart hierin geen volledige vrijheid van je wezen, omdat je innerlijke energiefrequentie wisselt van positief naar negatief. Voortgebracht door de samenwerking met het emotionele lichaam geïnstrueerd door gedachtes en overtuigingen waar je in gelooft.

De ervaringsgerichte realisatie van de waarheid openbaart een begrip en liefde in het hart, waarin oude overtuigingen en conflicten in onszelf geleidelijk verdwijnen in het mysterie van het ongescheiden pure Weten.

Ervaar de directe verbondenheid die  een ware kracht in je op laten staan. Het zorgt voor een overstijgend gevoel die van binnenuit meer en meer leiding, vertrouwen, liefde, vreugde, vrede, kracht en bevrijding geeft.

 

Tijdens deze dagen zullen in de ochtend en avond de sessies / meetings plaatsvinden. De lering zal een combinatie zijn van inzicht, geleide meditaties, praktische toepassingen, ruimte voor vraag-en-antwoord en met bruisende levendige stiltes.

 

In de middag is er een mogelijkheid tot actieve meditatieve (dans) bewegingen - om je te helpen toegang te krijgen tot je levensenergie en deze volledig te laten stromen, en daarmee het huidige moment te betreden. 

 

In de ruimte tussendoor ben je vrij om te wandelen, rusten, genieten van de natuur in de omgeving van het prachtige landschap. Voel wat resoneert, in stilte alleen en laat alles rustig integreren;  En of je te verbinden met andere unieke geïnteresseerden in 'wie we werkelijk Zijn.' We kijken ernaar uit je te ontmoeten in Kasteel de Berckt in Baarlo. (Nederland)

 

Bijdrage voor de deelname aan deze retraite.

Eenpersoonskamer €633

Tweepersoonskamer €593

Meerpersoonskamer €533

 

De retraite is inclusief vier overnachtingen, alle vegetarische maaltijden, koffie en thee.

Niet inbegrepen: overige drankjes en versnaperingen.

Vul onderaan je gegevens in het inschrijvingsformulier voor je aanmelding voor deze Retraite. We sturen je een bericht met de betaalgegevens en vragen je 100,- euro aan te betalen. Daarmee is je aanmelding definitief.

 

Praktische informatie:

Ben je van plan met de auto te komen dan zijn de volgende routebeschrijvingen van toepassing.

-Vanaf A67 Eindhoven/Venlo afslag Venlo-West/Maastricht, daar N273 richting Baarlo, voor Baarlo (tegenover Camping de Berckt) linksaf.

-Vanaf A73 Nijmegen, N273 Baarlo.

-Vanaf Roermond: Napoleonsbaan N273 richting Venlo. Achter Baarlo (tegenover camping de Berckt rechtsaf)

 

Als je met Openbaar vervoer komt kun je vanaf NS-station Venlo, buslijn 77 richting Roermond pakken.
Uitstappen bij halte De Berckt.

Adres: Kasteel de Berckt, de berckt 1, 5991PD Baarlo (Limburg), Nederland.

 

 

Dagindeling

 
Maandag 2 Maart
 
Aankomst vanaf 15:30 - 16:00u
 
18:00-19:15 Diner
 
19:45 Welkom, Sessie Milo
 
 
Dinsdag 3 Maart
 
7:45-9:00 Ontbijt
 
10:00-12:30 Sessie Milo
 
13:00-14.00 Lunch
 
15:30-17:00 Actieve bewegingen, meditatie / Dans 
 
18:00-19:15 Diner
 
19:45 Sessie Milo
 
 
Woensdag 3 Maart
 
7:45-9:00 Ontbijt
 
10:00-12:30 Sessie Milo
 
13:00-14.00 Lunch
 
15:30-17:00 Actieve bewegingen,  meditatie / Dans 
 
18:00-19:15 Diner
 
19:45 Sessie Milo
 
 
Donderdag 4 Maart
 
7:45-9:00 Ontbijt
 
10:00-12:30 Sessie Milo
 
13:00-14.00 Lunch
 
15:30-17:00 Actieve bewegingen meditatie / Dans 
 
18:00-19:15 Diner
 
19:45 Sessie Milo
 
 
Vrijdag 5 Maart
 
7:45-9:00 Ontbijt
 
10:00 Sessie Milo
 
13:00-14:00 Lunch
 
14:00-15:00 Check out.
 
 

P.s. De dagindeling is gemaakt om je een indruk te geven. Enige verschuiving is mogelijk in de flow van het huidige moment.

Inschrijving Retraite  Kasteel de Berckt                2 maart - 6 maart