Een gedachte weegt niets, tenzij je erin gelooft.

Een gedachte weegt niets, tenzij je erin gelooft.

 

De actieve geest zorgt voor de beweging in je leven en manifesteert willekeurig, beïnvloed door het onderbewuste en de energiefrequentie die door je heen gaat, wat ze wil. Het is het spelletje van links naar rechts en van rechts naar links. Wanneer je niet weet dat het denken een waanzinnig trucagespel is, ben je een pion die iedere keer terug naar start moet. Heb je het spel door, dan begint er een diepere vreugde vrij te komen.

Als je niet ingaat op wat je denkt kan het niet ontstaan. Volg je wel wat het denken je aangeeft, is het zomaar mogelijk dat het zal ontstaan. Denk je nu: ik ga een vakantie boeken voor over drie maanden, dan ben je over drie maanden op de gewenste vakantiebestemming. Denk je nu: ik bel een vriend om af te spreken, dan hebben jullie binnenkort een afspraak. Denk je nu: wat is het leven toch oneerlijk, is dat zo volgens je gedachtes. Denk je nu: wat heb ik toch een pech omdat ik ziek thuis zit, dan zal deze ingeprente overtuiging meer en meer als waarheid voelen en je in een neerwaartse spiraal bewegen. Het klinkt allemaal vrij logisch, daarom kunnen we de stroom van denken gemakkelijk onderscheppen, zodat je de beladen gedachtes en datgene wat jou belemmert niet meer hoeft te geloven. Een gedachte weegt namelijk niets, tenzij je erin gelooft.

Stel geregeld de vraag: wat denk ik nu?

Deze vraag maakt je direct alert en fris gewaar van de ruimte voorbij gedachtes, ook wel de open ruimte waarin gedachtes verschijnen. Tijdens het stellen van de vraag ben je namelijk niet meer compleet geabsorbeerd in de belangrijkheid van al die willekeurige gedachtes. Het geeft je de vrijheid terug om ze te onderzoeken en het vermogen om ze zelfs geen aandacht meer te geven.

Geef het verstand de ruimte om de kracht van het heden te verwelkomen. Geef je over aan het heden, zodat de rechter geleidelijk uit het verstand verdwijnt en kan oplossen in de innerlijke onmetelijke ruimte. Het geeft je een ultieme vrijheid, waarvandaan je de geest en het denken als een waanzinnig instrument kunt gaan gebruiken. Denken is niet meer de leider van je leven, maar jij bent de leider. ‘Jij’ wat verder gaat dan denken. Oftewel 'Ik Ben Bewustzijn.'