word wakker in het NU

                                                     Word wakker in het Nu

 

Ze hebben je nooit uit hoeven te leggen hoe je wakker wordt uit je biologische slaap, dat is puur natuur.  Wakker worden in het Nu is exact zo puur natuurlijk als wakker worden uit je dagelijkse biologische slaap. Het verstand houdt zich bezig met verleden, tijd en toekomst. Dit vindt plaats in het heden, maar door de identificatie met gedachtes en de beeldvormingen, kan het persoonlijk gemaakte verstand de Tegenwoordigheid niet waarnemen.

 

Je perceptie ontspringt door de ogen van je denkgeest en haalt alle informatie uit de voorraadkast van je verleden, waarbij je via een tijdsklok in je hoofd je wereld creëert. Je bent altijd op reis in je verstand en reist voorbij het heden, terwijl je toch echt waarneemt en reageert op hetgeen wat er ieder moment in je leven afspeelt.

 

‘Juist! Dat is de ‘angel.’ Reageren vanuit een oud opgeslagen herinnering, die de interpretatie van wat je ziet en meemaakt voor je invult. Oftewel een denktoestand die leeft in de perceptie van verleden, tijd en toekomst is opgezadeld met een onbewust reactiepatroon. Je geeft toestemming aan het bewustzijn om onbewust te handelen en in een verkramping te schieten. Wat het keer op keer tegen je zegt, is: ‘Hallo, ik ben de omstandigheid. Hallo, ik ben het beeld. Zie je mij? Wij lokken je uit om een reactie te geven.’
Het zijn zaadjes van de verbeeldingen die ooit in het bewustzijn zijn geplant.

 

Zolang je de omstandigheid en het gevoel dat daarbij vrijkomt als vijand ziet, blijf je psychische pijn ervaren. Word je wakker in het Nu, dan geef je toestemming aan het bewustzijn om je waarneming te veranderen. Volledig aanwezig in het heden zijn en zo alert mogelijk bewustheid brengen naar de beweging van verleden, kloktijd en toekomst zal geleidelijk het oude reactiepatroon uit het zicht laten verdwijnen.

 

Hoe meer je in Aanwezigheid verblijft, hoe meer mistlagen er uit je lichamelijke en verstandelijke ervaring oplossen. Het geeft je de inwaartse verbinding met het leven terug. Bewuste aandacht voor de ademhaling, het innerlijk energieveld en de stilte ankeren je in Tegenwoordigheid. Mogelijk apart waar te nemen, maar bij je focus zal je merken dat ze alle drie gelijktijdig bewuster naar de voorgrond treden. Op een zeker moment heeft het zelfs geen focus meer nodig, het zal een geïntegreerde natuurlijkheid worden.

 

Weet dat uiteindelijk het leven alleen kan reflecteren waar je belang aan hecht. Zie eens de simpelheid van de tafel, de bank, de plant en het glas waar je uit drinkt. Kijk aandachtig naar een bloem. Verdwijn erin zonder intellectueel te begrijpen dat het een bloem is. Neem je namelijk heel diep waar, dieper dan naam en vorm, dan toont zich de pure Aanwezigheid en de schoonheid ervan. Je hart opent in de simpelheid van het Nu.

 

Hoor de vogels fluiten, hoor de auto’s, voel de wind, word de spelende kinderen gewaar. Hoor de ruis en de chaos van bewegingen. Voel en zie de intense stilte als je vanavond naar bed gaat en nog één blik in het nachtdonker werpt. Besef dat de meeste mensen in de omgeving over een paar uur volledig vertrokken zijn, hun ogen gesloten hebben en opgeladen worden in de stille Bron. De pratende stem in het brein heeft de neiging je om te praten en het belachelijk te vinden om je hiermee te verenigen. De stem heeft wel wat beters te doen, maar mist daarmee de toegangssleutel tot een waar zien.

 

Wees bewust dat simpelheid geen conflicten en problemen kan bevatten. Laat ‘de momenten’ steeds langer doordringen, zodat je geest eraan went.
Ben je in staat bewust waar te nemen, dan opent het bewustzijn zich en trekt het je uit het denkpatroon in het Nu. Je bent één met alle zintuiglijke waarnemingen in afwezigheid van de activiteit van de denkgeest. Het heldere licht laat je schijnen en verlicht het heden met je Aanwezigheid.

 

Word je ‘echt’ alert van het enige Nu dat je ooit zult waarnemen, dan betreedt je het rijk van de onnoembare schoonheid. Ben je hier niet, maar verzonken in het brein, dan vang je af en toe glimpen van de schoonheid van het leven op. In een rap tempo haalt de verstandsgeest en identificatie met het denken, je aandacht direct weg uit het Nu.