De ultieme waarheid

Er is één levendig allesomvattend moment waarin zich werkelijk alle ervaringen ooit in afspelen. De ultieme waarheid heeft geen referentiepunt en is de complete is-heid. Het is niet met woorden te beschrijven. Afgezien daarvan is er een relevante waarheid voor het menselijk brein, om via een referentiepunt los te komen van de geabsorbeerde geconditioneerde geest. De meeste mensen leven in de grote manifestatiewolk zonder te weten dat ze deze liefdeskracht ten diepste is. Iedere beweging, alle vormen, conditioneringen, gedachtes, sensaties, verbeeldingen, impressies en ieder afzonderlijk minuscule aspect in het universum is gecreëerd. Een gedachte heeft een basissubstantie nodig waar het van gemaakt is. Net als een gouden ring als vorm gemaakt is en voorkomt uit de substantie goud. Het transparante bewustzijn is de substantie en zorgt voor deze creatie. Hoewel gedachtes en emoties ook een uniek staaltje bewustzijn zijn hebben ze een menselijk etiket gekregen, waardoor de mens zelf niet meer begrijpt hoe het zit.

Hoe zit het dan?
Manifestatie vindt plaats op de zichtbare voorgrond. Hier is altijd beweging waar continu veranderbare vormen zijn. Het collectief verliest zich in de inhoud van vormen, omdat ze geen andere weg kent, maar het diep in haar hart zo graag wil ontmoeten. Ze hobbelt van het ene fragment in het hoofd naar het andere fragment, maar houdt deze wildernis niet vol. Ze gaat kopje onder en verdrinkt in het onbegrip van de manifestatie van denken en emotie, omdat ze de kern ervan negeert. Door het weg te duwen komt men in een begrensde onwetendheid. Het is net als een vogel, die eindeloze spiegelgevechten voert tegen zijn eigen spiegelbeeld. Ze vecht tegen glimmende en weerspiegelende voorwerpen, zoals ramen, wieldoppen en autospiegels. Volledig meegesleurd in het illusionaire jojo-effect en weet niet hoe ze hieruit kan ontsnappen. Wij hoeven niet meer te vechten en te ploeteren in het jojo-effect. Er mag alleen even een plens water over ons gezicht heen, zodat we wakker worden.

Ga bij jezelf eens na, zie je wat je denkt? Je voelt nu dat je op een stoel of bank zit. Je bent ervan bewust, maar zie je het bewustzijn? Als je helemaal bewust bent en puur en alleen de zit-ervaring waarneemt, het lichaam contact voelt maken met de stoel of bank en je voeten met de grond, dan ben je in het hier-en-nu. Je kunt niet denken en tegelijkertijd bewust gewaar zijn. Deze twee gaan niet samen.

‘Je leest deze tekst, maar waar neem je het mee op? Met je hersenen.
En wat zorgt ervoor dat je hersenen functioneren? Het onzichtbare kalme bewustzijn. Je leest hier de tekst via je ogen naar de hersenen, maar wie kijkt er echt? Wie of wat is dat? Het vormloze bewustzijn.
Je leven hangt vast aan het vormloze onzichtbare.’ Besef dat de ongemanifesteerde ruimte, de innerlijke stilte, het pure alerte bewustzijn, het Zijn in het Nu, je onzichtbare oneindige kracht is.
Dat neemt niet weg dat ieder wezen een natuurlijke schepper is, waarbij er iets in fysieke realiteit tastbaar wordt. De scheppende kracht heeft echter zijn fundamentele basis nodig, om zo met het ritme van de hartklopping van het universum mee te deinen.

Exact zoals de beweging van je ademhaling gaat. ‘In uit, in uit.’ Adem uit en stop dan eens…Houd dat eens vol totdat je snakt naar een inademing.
De inademing illustreert de ongemanifesteerde oneindige kracht en de uitademing de gemanifesteerde fysieke realiteit. Hetgeen wat in materie gevormd wordt. Als je alleen maar uitademt krijg je het benauwd. Laat je ze in balans bewegen dan ontwaak je en kom je in een stroomversnelling van je bewustzijn.

 

Zonnige grt Milo

www.hetnucentrum.nl
www.facebook.com/Het.Nu.Centrum


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.